Dag 72 “Tills han hittar det” – 365 dagar med Jesus (Niklas Piensoho)

Dag 72 “Tills han hittar det” – 365 dagar med Jesus (Niklas Piensoho)


Dag 72 Tills han hittar det Om någon av er har hundra får och tappar
bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Lukas 15:4 Kommer alla människor till himlen till slut? Personligen tycker jag att det vore toppen
om det blir så. Jag har svårt att förstå mig på
dem som uttrycker besvikelse vid tanken på att alla kan bli frälsta till slut. Hur är man funtad
om man vill se medmänniskor gå förlorade? Men när jag läser bibeln hittar jag ytterst
litet eller inget stöd för tanken på kollektivanslutning till himmelriket. Jag hörde en gång någon säga
att om alla kommer till himlen, då blir det ett helvete. Det håller jag med om. Hur gärna jag än vill att alla ska få komma
till himlen så tror jag att det finns människor som till varje pris vill undvika Guds närvaro. Himlen är nämligen en plats som framför allt kännetecknas av Guds ständiga och personliga närvaro. En del verkar tro att himlen är som Las Palmas
och helvetet är som Borås. (Ursäkta alla boråsare men ni bor på en
av de regnigaste platserna i vårt land, som i sin helhet är som en
mörklagd frysbox under halva delen av året. Den andra halvan regnar det hos er.) Men helvetet är inte som Borås,
och himlen är inte som Las Palmas. Det handlar inte om geografi, utan om relationer. Men vad menas med orden om att fårägaren
letar efter det borttappade fåret tills han hittar det? Jag har hört människor använda det ordet som argument för att alla människor till slut blir frälsta. Men människor är inte som får som låter sig hittas. Mer som sonen som drar så långt bort han kan. Och pappan följer inte efter sonen, för
det hade förmodligen fått motsatt verkan. Däremot väntar han med öppna armar. Nej, jag tror inte man ska pressa bibelordet
om det bortsprungna fåret till att handla om allas slutliga frälsning. Men man ska läsa det som ett uttryck för Guds hjärta för de vilsna och borttappade. Guds välsigne över dej den här dagen.

Leave a Reply